SyncoZymes

správy

Vedecký výskum expresné |Spermidín môže liečiť hypopigmentáciu

Hypopigmentácia je kožné ochorenie, ktoré sa prejavuje najmä znížením melanínu.Medzi bežné príznaky patrí vitiligo, albinizmus a hypopigmentácia po zápale kože.V súčasnosti je hlavnou liečbou hypopigmentácie perorálna medicína, ale perorálna medicína spôsobí atrofiu kože, gastrointestinálny diskomfort a ďalšie nepriaznivé vedľajšie účinky.Preto je potrebné vyvinúť prírodnú látku bez vedľajších účinkov na liečbu hypopigmentácie.

Nedávno Scientific Reports publikovali článok s názvom "Systémový prieskum odhaľuje potenciál spermidínu na liečbu hypopigmentácie |prostredníctvom stabilizácie proteínov spojených s melanogenézou".Výsledky ukazujú, že spermidín možno liečiť stabilizáciou proteínov spojených s melanogenézou.hypopigmentácia.

一、Liečba spermidínom zvyšuje produkciu melanínu

Aby bolo možné študovať účinok spermidínu na produkciu melanínu, výskumný tím ošetril melanín v bunkách MNT-1 rôznymi koncentráciami spermidínu.Prostredníctvom kvantitatívnej analýzy sa zistilo, že liečba spermidínom zvýšila produkciu melanínu.

Vedecký výskum expresného Spermidínu môže liečiť hypopigmentáciu

二、Spermidín môže regulovať systém degradácie proteínov súvisiaci s melanogenézou

S cieľom dokázať, že spermidín môže regulovať gény zapojené do degradácie proteínov, výskumný tím našiel 181 génov regulovaných smerom nadol a 82 génov regulovaných smerom nahor systematickou detekciou buniek ošetrených spermidínom, s výnimkou génov súvisiacich s melanogenézou.Na ďalší dôkaz výskumný tím analyzoval účinok spermidínu na úroveň expresie génov rodiny tyrozinázy TYR, TRP-1 a TRP-2, čo sú gény úzko regulujúce produkciu melanínu.Úroveň expresie mRNA potvrdila, že spermidín nezmenil expresiu génov súvisiacich s melanogenézou.Aktivita niekoľkých génov je však zmenená spermidínom a súvisí s degradáciou proteínov.Niekoľko zmenených génov súvisí s všadeprítomnosťou, čo je systém degradácie proteínov súvisiaci s melanogenézou.

Vedecký výskum expresného Spermidínu môže liečiť hypopigmentáciu-1

三.Spermidín reguluje stabilitu proteínov a podporuje produkciu melanínu.

Produkcia melanínu je regulovaná rovnováhou syntézy a degradácie proteínov súvisiacich s melanínom.Spermidín lieči gény TYR, TRP-1 a TRP-2.Pôsobením transportných génov SLC3A2, SLC7A1, SLC18B1 a SLC22A18 dokáže zvýšiť hladinu polyamínov v bunkách, čím sa zvýši stabilita proteínov súvisiacich s produkciou melanínu na podporu produkcie melanínu in vivo.

Vedecký výskum expresného Spermidínu môže liečiť hypopigmentáciu-2
Vedecký výskum expresného Spermidínu môže liečiť hypopigmentáciu-3

Na záver, táto štúdia ukazuje, že prírodná zlúčenina spermidín má potenciálnu úlohu pri liečbe hypopigmentácie a má určitú aplikačnú hodnotu v oblasti kozmetiky a zdravotných produktov v budúcnosti.

Referencia:

[1]. Brito, S., Heo, H., Cha, B. a kol.Systematický prieskum odhaľuje potenciál spermidínu na liečbu hypopigmentácie prostredníctvom stabilizácie proteínov spojených s melanogenézou. Sci Rep 12, 14478 (2022).https://doi.org/10.1038/s41598-022-18629-3.


Čas odoslania: 28. septembra 2022